Gaat Go Ahead Eagles naar Europa? Dit zijn de kansen

Er staan niet al te veel speelrondes meer op het programma en dat betekent dat de kansen voor Go Ahead Eagles om naar Europa te gaan, steeds meer toenemen. Door de laatste speelrondes wordt het echt spannend en is het de vraag welke clubs in aanmerking komen voor Europees voetbal en welke clubs de kans net door hun vingers laten glippen. Hoe zit het eigenlijk met de kansen van Go Ahead Eagles, en wat leert het verleden ons?

Go Ahead Eagles doet mee voor kans op Europese play-offs

Go Ahead Eagles maakt een grote kans om mee te mogen doen aan de Europese play-offs. Het is normaal gesproken zo dat de nummer 5, 6, 7 en 8 op de ranglijst van de Eredivisie meedoen aan de play-offs voor het Europees voetbal. Maar er is een kans dat alle clubs één plek opschuiven, omdat Feyenoord momenteel op een Champions League-plek staat. Bovendien maakt Feyenoord ook nog kans op de beker, wat direct een ticket naar de groepsfase van de Europea League betekent.

Wint Feyenoord de beker, dan is dat alleen maar gunstig voor Go Ahead Eagles. Want de nummers 6, 7, 8 en 9 spelen dan tegen elkaar voor het laatste Europese ticket. De winnaar van de wedstrijden gaat dan naar de tweede voorronde van de Conference League.

Hoeveel kans maakt Go Ahead Eagles?

Er is een serieuze kans dat Go Ahead Eagles het op zal nemen tegen FC Utrecht, NEC of Ajax om mee te dingen naar een kans op het Europees voetbal. De voetbalclub uit Deventer doet het dit seizoen verrassend goed en staat gunstig om zich te kwalificeren voor de play-offs. Al het hele seizoen lang laat de club een stabiel en goed seizoen zien, wat betekent dat het nu op de achtste plek in de Eredivisie staat.

Dat betekent dat een toetje met de play-offs wel erg dichtbij komt. Toch staat Sparta niet erg ver weg, met slechts een paar punten verschil. Als Feyenoord de beker wint, is Go Ahead Eagles sowieso verzekerd van een wedstrijd om het Europees voetbal. Verliest Feyenoord en weet Sparta overtuigend te winnen, dan is de kans op Europees voetbal nog lang niet zo zeker.

Wedden op Go Ahead Eagles

Bij de verschillende bookmakers kun je inmiddels al wedden op verschillende resultaten van de voetbalclub. Er zijn immers nog een aantal wedstrijden te spelen. Ook als er play-offs voor het Europees voetbal plaatsvinden en Go Ahead Eagles meedoet, is het mogelijk om de uitslag te voorspellen. Wil je meer weten over welke opties er zijn en wat de kansen op Europees voetbal zijn, kun je deze bij de bookmakers terugvinden. Mogelijk kun je later dit seizoen – als de kaarten zijn geschud – dus ook wedden dat de club uit Deventer meedoet aan de play-offs.

Het is overigens niet voor het eerst dat de club Europees voetbal weet te bereiken. Dat gebeurde al zeven keer eerder, maar Go Ahead Eagles heeft lang moeten wachten op een kans op Europees voetbal. Het laatste seizoen dat in Europa werd doorgebracht, was het seizoen van 2015/2016. Door hun goede klassering in het UEFA Fair Play-klassement mochten de spelers uitkomen in een eerste kwalificatieronde van de Europa League. Toen bestond de Conference League nog niet en was het niet erg dat de Deventenaren degradeerden naar de Eerste Divisie.

Voor wie wil wedden op het Europees voetbal van Go Ahead, kan een kijkje in het verleden ook helpen. In de zomer van 2015 speelde Go Ahead tegen Ferencvaros. Het stadion, De Adelaarshorst, werd verbouwd. Daardoor konden de spelers niet in hun eigen stadion spelen en werd er uitgeweken naar Emmen. Go Ahead speelde daar gelijk, maar verloor in Hongarije met 4-1. Daarmee was het Europese sprookje al snel ten einde.

Go Ahead in de Europa League?

Met de goede stand in de ranglijst van de Eredivisie mag de club absoluut dromen van Europees voetbal. Er is namelijk ook een kans dat Go Ahead Eagles nog als vijfde kan eindigen, mocht de club geluk hebben en veel punten weten binnen te harken. Een vijfde plaats aan het einde van het seizoen kan zomaar rechtstreeks Europees voetbal zonder play-offs voor de club betekenen. Voorwaarde is dan wel dat Feyenoord de beker weet te winnen, waardoor het rijtje volledig opschuift naar beneden. De nummer vijf gaat dan automatisch de voorrondes van de Conference League in. Of het zover komt, is voor nu een kwestie van afwachten en genieten van de laatste speelrondes.

AZ nieuws Ajax nieuws Almere City nieuws Excelsior nieuws
FC Twente nieuws FC Utrecht nieuws FC Volendam nieuws Feyenoord nieuws Fortuna Sittard nieuws Go Ahead Eagles nieuws Heracles Almelo nieuws NEC nieuws
PEC Zwolle nieuws PSV nieuws RKC Waalwijk nieuws SC Heerenveen nieuws Sparta Rotterdam nieuws Vitesse nieuws

Ga-eaglesnieuws.nl

Bezoek Ga-eaglesnieuws.nl voor je dagelijkse nieuws, standen, statistieken en meer over Go Ahead Eagles van Deventer. Blijf op de hoogte van de laatste Go Ahead Eagles transfers, weddenschappen en bekijk de live scores tijdens Go Ahead Eagles wedstrijden.

Ga-eaglesnieuws.nl heeft geen officiële band met de handelsmerkhouders of clubs die op deze website worden vermeld. Al het nieuws op Ga-eaglesnieuws.nl wordt geleverd door derden, die houder zijn van alle toepasselijke auteursrechten. Alle clublogorechten zijn eigendom van de clubs. Foto's die op Ga-eaglesnieuws.nl worden gebruikt, zijn gelicenseerde afbeeldingen van ProShots.
© Ga-eaglesnieuws.nl 2014 - 2024. Alle rechten voorbehouden.