TRAIN NET ALS DE SPELERS VAN GO AHEAD EAGLES

Het leven van een (prof)voetballer gaat niet altijd over rozen. Om het daadwerkelijk te maken in de voetbalwereld is er heel veel inzet, uithoudingsvermogen en training nodig. Niet iedereen heeft het in zich, maar alle spelers van Go Ahead Eagles zeker wel. Wil jij ook trainen zoals deze voetballers dat doen? Lees hier hoe je dat doet.

KRACHTTRAINING

Voor een voetballer is het heel belangrijk om zich genoeg bezig te houden met krachttraining. Krachttraining zorgt er namelijk voor dat je uithoudingsvermogen, kracht en behendigheid beter wordt. Deze drie elementen zijn onmisbaar voor een voetballer. Een voetballer kan tijdens een wedstrijd van 90 minuten een totale afstand afleggen van zo’n 13 kilometer, hier is een goed uithoudingsvermogen voor nodig. Om deze afstand te kunnen rennen, is goede cardiotraining en spieruithoudingsvermogen van groot belang. Het is dus belangrijk om je naast de wekelijkse hardloopsessies ook te focussen op intervaltraining met daarin hoge en lage intensiteit verwerkt. Spierkracht tijdens het voetballen is ook zeer belangrijk. Het is onder andere de basis voor snelheid en behendigheid. Het verbeteren van de spierkracht heeft verder als voordelen dat het blessurerisico’s vermindert, een snellere stofwisseling creëert en je er meer energie van krijgt. Compound oefeningen dragen bij aan het verbeteren van je spierkracht. Doe dit met losse gewichten en je spierbalans zal verbeteren. Oefeningen om je snelheid en behendigheid op peil te houden zijn onder andere jump squats, pull ups en deadlifts.

JUISTE VOEDING

Als voetballer is het van belang dat je je houdt aan een gezond voedingsschema. Een gezond voedingsschema zorgt ervoor dat je concentratievermogen en energiepeil hoog blijft tijdens trainingen en wedstrijden. Tijdens krachttraining is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je genoeg eiwitten binnenkrijgt. Hierdoor herstellen je spieren tijdig. Eiwitten zitten onder andere in brood, vlees en eieren. Eiwitshakes zijn ook een makkelijke manier om snel wat eiwitten binnen te krijgen.

EIGEN THUISGYM

Door het coronavirus is het op dit moment helaas niet mogelijk om een goede sportsessie in jouw lokale sportschool te houden, maar niet getreurd. Een thuisgym creëren is makkelijker dan je denkt. Het enige wat je nodig hebt is een fijne ruimte en sportspullen. Wil je graag werken aan jouw spierkracht? Schaf dan verschillende gewichten aan, een goede sportmat en train erop los. Zorg ervoor dat de gekozen ruimte een fijne omgeving is en je niet wordt gestoord door afleidende factoren. Houd er onder andere rekening mee dat de ruimte een raam moet hebben voor genoeg ventilatie en frisse lucht. Kleed deze vervolgens aan met shutters, pvc jaloezieën of rolgordijnen om pottenkijkers buiten te houden. Heb je echt geen ruimte, geld of inspiratie voor een thuisgym? Werk dan aan je cardio door buiten te gaan hardlopen. Succes!

AZ nieuws Ajax nieuws Almere City nieuws Excelsior nieuws FC Twente nieuws FC Utrecht nieuws
FC Volendam nieuws Feyenoord nieuws Fortuna Sittard nieuws Go Ahead Eagles nieuws Heracles Almelo nieuws NEC nieuws
PEC Zwolle nieuws PSV nieuws RKC Waalwijk nieuws SC Heerenveen nieuws Sparta Rotterdam nieuws Vitesse nieuws

Ga-eaglesnieuws.nl

Bezoek Ga-eaglesnieuws.nl voor je dagelijkse nieuws, standen, statistieken en meer over Go Ahead Eagles van Deventer. Blijf op de hoogte van de laatste Go Ahead Eagles transfers, weddenschappen en bekijk de live scores tijdens Go Ahead Eagles wedstrijden.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd

  • 18+ loketkansspel.nl
  • Gokken kan verslavend zijn
  • Gokproblemen? Bel de infolijn van het Trimbos instituut om u te helpen: 0900-1995;
Ga-eaglesnieuws.nl heeft geen officiële band met de handelsmerkhouders of clubs die op deze website worden vermeld. Al het nieuws op Ga-eaglesnieuws.nl wordt geleverd door derden, die houder zijn van alle toepasselijke auteursrechten. Alle clublogorechten zijn eigendom van de clubs. Foto's die op Ga-eaglesnieuws.nl worden gebruikt, zijn gelicenseerde afbeeldingen van ProShots.
© Ga-eaglesnieuws.nl 2014 - 2023. Alle rechten voorbehouden.